woensdag 28 januari 2015

Na een hele tijd.....

We zijn al aan het nieuwe jaar bezig en het is een hele tijd geleden dat ik nog eens op mijn blog ben geweest. Dit heeft uiteraard een reden. Zo ben ik in september begonnen, naast mijn fulltime job, met studeren. Ik ben nu een lerarenopleiding van in totaal 2 jaar aan het volgen bij horito om mijn mode/kleding/naad kennis met iedereen te kunnen delen. Het is heel leuk en boeiend, maar ook heel moeilijk, vooral didactiek dan. Lesvoorbereidingen nemen veel tijd in beslag...........daardoor is er nog maar weinig tijd over om te naaien.

Even een overzichtje van wat ik nog maakte vorig jaar:

Nog net voor de schoolperiode dit kleedje nog gemaakt.


Stof: stoffenspektakel

Voor de verjaardag van een vriendin een tasje en voor dezelfde vriendin haar dochter een jasje.

Patroon: inge snuffel
Stof: restjes thuis

Patroon: zelf getekend

Dezelfde vriendin van het vorig blogbericht was intussen van haar 2de kindje zwanger, een jongetje dit keer. Van haar kreeg ik de vraag of ik een knuffel voor bij de suikerbonen kon maken en een borstvoedingsdoek. Natuurlijk kon ik dit. Dit is de knuffel geworden. Een walvis.


Patroon: pinterest

Van deze stof had ik nog wat over en maakte er een vlaggenlijn van met de naam opgeflockt.


De borstvoedingsdoek is om over de borsten te leggen als je het kindje voed, zodat je toch een beetje bedekt bent. het lintje rond de hals is verstelbaar met kampsnaps en in het rechte stuk aan de hals zit een balein die gaat bol staan bij het aandoen. Zo kun je toch je kindje zien.
Er is nog een apart lintje bijgemaakt om de doek mooi op te plooien en met het lintje vast te houden  om praktisch in de verzorgtas te kunnen opbergen.

Patroon: zelf getekent

Ook van deze stof was nog wat over en hier maakte ik een luierzakje van. Het patroon daarvan heb ik bij madame zsazsa gehaald.

Daarnaast vond ik dat het zusje ook wel  een beetje in de verf  mocht gezet worden.

T-shirt + vestje: hema
Naast de dingen voor de vriendinnen, nu even voor mijn zoontje op school. Normaal bij verjaardagen worden er cadeautjes uitgedeeld, dit mag niet bij hem op school. Dus kreeg ik het idee om iets voor de klas te maken (zodat hij toch iets kon afgeven). Bij hem in de klas is een Juul aanwezig
De week voor kerst, hij verjaard op 23/12 was het thema kerstmis.
Dus een kerstpak voor Juul. Uiteraard!!!

 Zo fier dat hij was, om het af te geven.

Dit was nog niet het laatste! Ik voorzag samen met 2 andere vriendinnen nog iets voor de kindjes die mee oudjaar gingen vieren in onze vriendengroep. We hadden een activiteit voorzien (pakjes vissen), dus iets leuks in de pakjes zou tof zijn. Zo kwam ik op het idee om deze knuffels te maken.


 Dit zijn alle knuffels.


Patroon:La maison Victor (extra boekje knuffels in wintereditie)
Stof: restjes thuis

Zo dat was het voor vorig jaar. Nu we weer aan het nieuwe jaar bezig zijn, weet ik ondertussen dat ik geslaagd ben voor de 1ste cluster en deze week start de volgende alweer. Niet veel tijd meer dus om bij te naaien ;-)
Nochtans zitten er veel projectjes in mijn hoofd............

Tot vlug!

2 opmerkingen:

  1. Kleedje is leuk! Is dit de roxanne? Dat heb ik ook liggen, alleen nog niet aan begonnen. De 'dat-wil-ik-nog-maken-lijst' is écht veel te lang

    BeantwoordenVerwijderen